isolering i loftet

Hvad er den rigtige type af isolering?

Du kan altid fortælle hvem der ikke har isoleret deres hems, fordi duer og måger sidder på deres tag og nyder al den varme der kommer op fra huset nedenfor. Varm stiger, og de dumme fugle er hurtige til at udnytte.

Hvorfor er loftisolering nødvendig?

I isolerede boliger fjernes en fjerdedel af den varme, der forsvinder, gennem takket. Så passende isolering i loftet, loftet eller taget er en god måde at forbedre dit hjems hyggefaktor. Og der er endnu flere gode nyheder: Det varer i mere end 40 år og skal betale sig selv mange gange i energibesparelser, da omkostningerne til loftisolering er forholdsvis lave.

Hvad er loftisolering?

Loftisolering er en barriere for materiale inden for dit tag rum. Det kan enten lægges mellem bjælkerne (de vandrette bjælker langs gulvet på loftet) eller bjælkerne (de vinklede bjælker, der støtter taget).

Uanset hvordan det sænker overførslen af ​​varme mellem dit boligareal og omverdenen, skaber et varmere hjem om vinteren og en køligere en om sommeren. Isolering mellem bjælkerne holder varmen i dit boligareal under og skaber et koldt loft, mens isolering i bjælkerne gør det muligt for dig at holde varmen i taget også.

Hvad skal du selv vælge af isolering?

For noget mere kompliceret end dette, skal du være en erfaren DIY-er eller medbring en professionel installatør, der ved at isolere et loft på den mest hensigtsmæssige og effektive måde.

Fladt tag skal altid isoleres af en professionel, og hvis rummet er fugtigt, skal du sortere det ud, før du starter et loftisoleringsarbejde.

Hvis du bor i et hus eller en bygning, der blev bygget ved hjælp af lokale traditionelle sten eller andre materialer, skal du sørge for at bruge passende loftisoleringsmaterialer og metoder. Ellers kan dit hjem ikke være i stand til at bevare varmen eller forblive tør, som det var meningen at. Faktisk kan det være bedst at konsultere eller ansætte lokale håndværkere, der er uddannet i de relevante teknikker.

Hvad er den bedste loftsisolering, hvis jeg beslutter at gøre det selv?

Hvis du har et tørt tag med nem adgang og jævnt fordelte bjælker, er den billigste og enkleste måde at isolere den på mellem bjælkerne, med ruller af tæppe tagisolering. Dette kan være lavet af mineraluld, glasfiber eller genbrugsmaterialer.

Se den bedste måde at isolere på

Først skal du klare dit loft af gamle bokse og alt andet, der måske er blevet opstillet deroppe. Lag alle rør og vandtanke i tagrummet for at forhindre dem i at fryse, da loftet bliver meget koldere, når det er isoleret fra beboelsesrummet nedenfor.

Kontroller om der er elektriske ledninger deroppe. Hvis det er tilfældet, skal det være over isoleringsmaterialet, men det må ikke strækkes for at opnå dette. Hvis du ikke er sikker på hvad du skal gøre, skal du kontakte en professionel elektriker.

Mål din hems og køb nok tæppeisoleringsprodukt til at fylde det til en dybde på mindst 270 mm.

Afrul isoleringen og læg den langs mellem bjælkerne. De fleste bjælker er omkring 100 mm høje (men måler først din for at bekræfte dette), så du skal bruge 100 mm tyk uld til dette første lag. Loftisoleringsruller er som regel 1140 mm brede, så du skal nok klippe den for at passe. Brug saks, da rive eller strække materialet vil kompromittere dets effektivitet.

Opret et andet lag vinkelret på den første. Hvis dit første lag er 100 mm dybt, skal du bruge 200 mm uld til det andet lag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *