din altan

Hvad er en god altan?

Har du nogensinde spekuleret på, om du kan dyrke mad på din lejligheds salon? Svaret er ja! Hvis du har en balkon, har du plads til at dyrke planter og grøntsager. Balkoner er et godt sted for en mini garden. Det kan kun være nogle få yndlingsplanter eller en bred vifte. Mange planter og grøntsager vil vokse ganske godt i et lille område. Lad ikke mangel på plads være årsagen til, at du ikke har friske grøntsager i år

Grundlæggende behov for en balkon Have

Inden du starter en grøntsagshave i haven, er der et par ting, du bør dobbelttjekke for at sikre dig, at det er det rigtige valg for dig.

Sørg for, at udlejeren eller boligforeningen tillader det.

Undersøg balkonen for at sikre, at den kan understøtte potentielt tunge jordfyldte potter. Find de bedste steder at placere de tungeste containere, som over støttebjælker.

Find ud af, hvor meget vind din altan får. Balkoner højere op vil få mere vind. Hvis det er ekstremt, kan du investere i nogle vindskærmsskærme eller netting. Eller vælg planter, der kan trives i et blæsende miljø.

Hvad vil du vælge af forskellige altaner?

Hvor meget direkte sol får din balkon? Vælg dine planter i overensstemmelse hermed. Der er nogle, der har brug for en masse direkte sol og andre, der gør det godt i skyggefulde omgivelser.

Få mest ud af dit rum

En altanhave kan være lige så enkel som et par plantede gryder, der sidder direkte på balkonbunden. Men hvis du vil have et bredere udvalg af planter, er der muligheder for at øge mængden af ​​ledige pladser. Den vigtigste måde at gøre dette på er at øge det vertikale rum. Der er mange måder at gøre dette på, og du behøver ikke bruge kun en. Faktisk overveje at bruge en række af mulighederne nedenfor for virkelig at maksimere det rum, du har til rådighed. Tegn et kort over din altan og planlægge plads, før du planter noget for de bedste resultater.

En trellis er fantastisk til grøntsager med klatring vinstokke, som agurker, squash, græskar, meloner, ærter og bønner. Der er mange stilarter af trellis ’tilgængelige gennem haven butikker, og det bør ikke være for svært at finde en eller tilpasse en, der passer til dit rum. Sørg for at sikre spalten sikkert på din væg eller rækværk, så det ikke falder over, når det er tungt med høsten. Dette er især vigtigt med større grøntsager som græskar og meloner.

 

Hvad skal du vælge af forskellige altaner

Hylder er en simpel og nem mulighed for at øge pladsen på din balkon. De kommer i en bred vifte af størrelser og med et variabelt antal hylder. Dette er et foretrukket valg for at øge rummet, fordi reoler ikke er dyre, og det kan udvide dit rum eksponentielt. Hvis din altan er stor nok, kan du oprette flere hylder og have en stor have. Igen skal du sørge for, at hylderne er fastgjort til din væg eller rækværk, så de ikke spidser over i store vinde eller fra vægten af ​​de fulde haven potter.

Vindueskasser

Balkon rækværk kan være et godt sted at vedhæfte nogle vindueskasser. Der er vindueskasser af alle forskellige længder og bredder. Selv en lille vinduesboks kan tilføje en helt ny mulighed i altanhaven.

Modular Planters

En modulær planter er en planteskrin designet til at passe ind i et ukonventionelt sted. De er segmenterede kasser, der ofte er buede eller afrundede til at passe i forskellige rum. De kan bruges individuelt eller kombineret sammen for at skabe et specifikt design. Disse er særligt vidunderlige, hvis din balkon er ulige formet eller nogle mellemrum ville være ubrugelige ellers på grund af deres usædvanlige form.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *