trompetbukser

Tag tilbage til 70’erne

Hvert årti har sine kendetegn og her er især moden og hverdagstøjet en vigtig indikator på, hvilket årti man befinder sig i. En tid som mange er fascineret af er 70’erne og denne tids mangfoldighed og farver. Det var en tid med kollektiver og vilde trompetbuskser, hvorfor det også er en tid, som er let at karikere. Derfor er 70’er temaet også et brugt tema til fester og yndet at bruge til udklædning. Så hop i et par trompetbukser og en farverig skjorte, så er du godt på vej tilbage til 70’erne og begynder at fange stemningen. Man kan gå i flere retninger.

Her finder man også disko bølgen, hvor tøjet kun bliver endnu vildere og man skal blot her tænke på ABBAs karakteristiske outfits. Eller man kan gå over i den helt anden grøft og følge med hippiebølgen, hvor tøjet igen bliver en anden. Her er der Flower Power for alle pengene. Fælles for alle er det store hår, diverse hårbånd, løse ærmer, trompetbukser og ikke mindst de lange skjorteflapper. Så er der bare tilbage at finde de store solbriller frem og for mændenes vedkommende gro sig et overskæg og lange bakkenbarter. Så er man så godt som taget tilbage til de gode 70’er tider.

Trompetbukser og Flower Power – 70’erne var fest og farver

Man kan let få lyst til at drømme sig tilbage til 70’ernes univers eller få lov til at tage en tur tilbage i tiden for at opleve de mange fænomener i 70’erne, som er så unikke for dens tid. I dag kan man blot nærme sig i en vis grad i form af udklædning og det tætteste man kommer et autentisk 70’er oplevelse vil være 70’er bydelen i Den Gamle By, hvor man få både følelsen af Flower Power og at tingene så helt anerledes ud. Og ellers så må man holde en 70’er fest, hvor alle gør sit bedste for at tage festen tilbage i tiden. Både billeder og film kan her giver et indtryk af hvad der giver den helt rigtige 70’er stemning. Første indikator er tøjet, hvor man simpelthen må anskaffe sig et par trompetbukser for at være med, det er det ultimative must. Der var fest og farver i tøjet dengang.

Træk i trompetbukserne og mærk den unikke 70’er feeling

70’erne havde utroligt mange ting at byde på for sit årti og det var helt sikkert en tid for nytænkning. Der var en helt særlig 70’er feeling, som ikke findes andre steder og ikke er blevet genfundet til fulde siden. Her var der hippiebevægelser med kollektiver, Flower Power og masser af farver hele vejen rundt og ikke mindst firheden i fokus. Generelt var der fyldt af farveruge mønstre på både tøj og vægge og man fandt i massevis af glitter hos de mange diskodansere, som fylde dansegulvene. Så træk i de for 70’erne særlige trompetbukser og mærk denne unikke feeling af farver og frihed, hvor det hele godt måtte stikke lidt af, når det kom til påklædning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *